26 Nisan 2017 Çarşamba

ÇOCUKLARIMIZIN OYUN ARKADAŞLARINI YAKINDAN TANIYALIM





Herkese iyi akşamlar ☺bu akşam sizlere sosyal medyadan televizyonlardan mutlaka duyduğunuz resimlerini gördüğünüz amigurumi'den bahsedeceğim Japon kökenli bir kelime olup Ami (tığ veya şiş ile yapılmış) ve nuigurumi (içi doldurulmuş oyuncak ) kelimelerinden türeyen örgü örenlerin de iyi bildiği sık iğne tekniğinin oyuncağa uyarlanmış halidir. ☺ bu işi profesyonelce yapıp miniklerin hayallerine ortak olan oyuncaklar ortaya çıkaran hayal güçlerini geliştiren kişiler var.Bu kişilerden biriyle tanıştıracağım sizi kendisinin bir instagram hesabı vardır dilerseniz buradan diğer oyuncaklara göz atabilir ve kendisini tanıyabilirsiniz ☺Ben geleyim asıl konuya bu oyuncakların diğer oyuncaklardan farkı nedir öncelikle benim açımdan en önemli özelliği yıkanabilir olması ve örgü şeklinde olduğu için diğer oyuncaklara kıyasla çok daha sağlıklı olması kesinlikle gelelim gelişimsel açıdan faydalarına;
❤Çocuğun duygusal ve sosyal gelişimini destekler, hayal güçlerini ve yaratıcı yeteneklerini geliştirir. 


❤Gelecekteki yetişkin rollerini üstlenerek, oyuncağının bakımı ile ilgilenir. Böylece değişik sosyal rolleri deneme, duygularını dışa vurma olanağı bulur.

❤Oyun oynarken veya oyuncağına sarılıp uyurken yumuşaklığını hissettiği bir dolgu oyuncak, kendisini güvende hissetmesini sağlar.

❤Çocuğun zihin ve dil gelişimini destekler, renk, şekil, boyut vb. kavramları öğrenmelerini sağlar.

❤Çeşitli biçim ve boyutlardaki dolgu oyuncaklarla oynayan çocuk, renk, boyut ve objelerin anlamlarını kavrar. Böylece çocuğun gözlem, algılama, keşfetme, dikkat gibi zihinsel işlevlerinin gelişimini destekler.

Sadece bunlarda ibaret değil tabi ki ama ben sadece aklınızda bir fikir oluşması açısından bunlardan bahsettim eğer sizlerde çocuğunuzun örme bir oyuncağı olsun hem sağlıklı olsun hemde iyi bir oyun arkadaşı olsun istiyorsanız buradan instagram üzerinden direkt kendisine yada bana e posta yoluyla ulaşabilirsiniz :) 

                                         
                       


6 yorum:

  1. maşallah ne kadar güzel şeyler örmüş....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet hepsi birbirinden güzel gerçekten 😊

      Sil
  2. İnanılmaz yetenekliymiş kuzeniniz tebrik ederim. Hepsi birbirinden cici...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) onun adına tabi :) eğer sizde düşünürseniz iletişime geçebilirsiniz

      Sil
  3. Çok sevdim bu bücürükleri ben!.

    YanıtlaSil